Yoga in Sint-Job (Brecht)

“De kracht van yoga en klanken”

Kristof Lambregts Yoga

Ben jij het ook beu? Wil je loskomen uit een sleur die je geen vervulling geeft? Leid jij een stressvol leven en wil je er iets aan veranderen? Loop jij jezelf altijd maar voorbij? Jammer genoeg antwoorden de meeste mensen ja op die vragen. Heel begrijpelijk, want dat deed ik ooit ook.

Maar al te vaak houden we vast aan wat we denken dat goed voor ons is. Onze eigen “comfortzone” geeft een vals gevoel van veiligheid of rust. Toch voelen we dat er iets ontbreekt, een leegte die maar niet raakt ingevuld ondanks alles wat we hebben of kunnen doen. Comfort en ontspanning zijn namelijk twee verschillende dingen.

 

Akshara Yoga

Over de lessen yoga in Sint-Job (Brecht)

Klassieke hatha yoga, soundhealing en meditatie brengen je dichter bij jezelf op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau. Je leert jezelf beter kennen, los van de labels die we onszelf soms geven. Het bewustzijn wordt groter en je werkt aan een gezonde mentale en fysieke levensstijl op een heel holistische manier. 

Met mijn lessen yoga in Sint-Job (Brecht) bied ik deze holistische aanpak.

Tijdens de lessen leer je ademhalingsoefeningen (pranayama) en houdingen (asana), met op het einde een relaxatie. De houdingen in hatha yoga zijn statisch en worden een tijdje aangehouden ter bevordering van het effect. Je gaat tot waar je zelf kan, zonder oordeel of competitie. Hatha yoga is toegankelijk voor iedereen. Een goede beoefening van yoga heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid, innerlijke rust en focus.

In mijn lessen wil ik écht een verschil maken, daarom duren ze ook langer dan de meeste andere gangbare lessen. Ik vind het enorm belangrijk om naast de houdingen ook voldoende tijd te nemen voor ademhalingsoefeningen (pranayama) en relaxatie. 

Als soundhealer begeleid ik de relaxatie op het einde van de yogales altijd op klankschalen. 

Over Hatha Yoga

Het woord “yoga” betekent letterlijk: de vereniging van het individuele zelf en de universele zelf. Met andere woorden: zelfrealisatie. Het verenigen van jouw bewustzijn met het grotere kosmische bewustzijn. Deze spirituele reis begint bij het individuele zelf, het terugkeren in en naar jezelf.

Hatha yoga is één van de oude, originele yoga stijlen. Ze leunt heel dicht aan bij de oorspronkelijke Raja yoga en is dus trouw gebleven aan de eeuwenoude Indiase yoga traditie. Raja yoga zoals samengevat in de bekende “yoga sutras van Patanjali”.

De yogalessen zijn opgebouwd volgens de richtlijnen van Swami Sivananda. Het is een actieve vorm van yoga waarbij een goede balans tussen rust en oefening centraal staan.

Tijdens de lessen kan je stap voor stap verder in jezelf keren en leer je hoe je dit nu in je dagelijkse leven kan inzetten.

Daarnaast heeft het beoefenen van yoga ook tal van lichamelijke voordelen. Het versterkt de onderliggende spieren waardoor je algemene houding verbetert. Het stimuleert de organen, verbetert de zuurstofopname en bloedcirculatie. Spanning, opgeslagen in het lichaam wordt verlicht.

Kortom, laten we de lichamelijke en geestelijke voordelen samenvloeien in een les. Zodat we op termijn met meer vervulling en sterker in het leven staan in alle vormen van het woord.

Over Kristof

Kristof wil zoveel mogelijk mensen helpen met het vinden van hun ware zelf en een leven in balans.

Na zelf jarenlang Hatha yoga lessen te hebben gevolgd, heeft Kristof zich verder verdiept in de yoga filosofie en levenshouding. Zijn opleiding als yoga docent was transformerend en bracht hem op het pad dat hij nu volgt als yoga leraar en sound healer. Deze transformatie wilde hij heel graag overbrengen en begon daarom met online yoga lessen te geven. Als snel werd hij gevraagd de lessenreeks van zijn eigen docente over te nemen. 

In de yoga lessen die Kristof geeft, brengt hij soundhealing en yoga samen tot een holistisch geheel. Een klassieke Hatha yoga les wordt steevast bij de eind relaxatie aangevuld met een klankmeditatie op klankschalen. 

Elke week op dinsdagavond geeft hij klassieke Hatha-yoga in Sint-Job (Brecht).

Opleidingen:

 • Yoga leraar: Arhanta ashrams
 • Meditatie leraar: Arhanta ashrams
 • Klankbaden kristallen klankschalen: Ali Young
 • Soundhealer met kristallen klankschalen: Tony Nec
 • Soundhealer met Tibetaanse klankschalen: Tony Nec
 • Gongmaster: Happynings soundhealing
 • Soundhealer met stemvorken: Tony Nec
Kristof van Akshara Yoga

De yoga bij Kristof is werkelijk fantastisch en overtreft alles. De begeleiding is super, de lessen zijn heel waardevol en impactvol. Je voelt het verschil onmiddellijk in je lichaam en je geniet er de dagen erna ook nog erg van. Kristof voorziet de lessen op een opbouwend tempo en tegelijk heel intuïtief, net alsof hij precies weet wat je op dat moment nodig hebt. Iedere keer opnieuw genieten dus! I’m a fan!!

– Krista

De lessen van Kristof motiveren me om al mijn spieren en gewrichten regelmatig te oefenen en mij bewust te worden van het trainen van de ademhaling. Kristof geeft de instructies op een rustige manier en laat je in een ontspannen sfeer oefenen. Tegelijkertijd is Kristof iemand die je in gesprekken blijft uitdagen om je grenzen te verleggen en waar te maken wat er in je zit. Dat vind ik bijzonder aan hem. Momenteel doe ik bijna dagelijks korte yoga-en meditatieoefeningen en het is zo’n leuke gewoonte dat het niet moeilijk is om vol te houden.

– Rozanne

De yogalessen van Kristof zijn erg aan te bevelen. Er is een goede balans in de opbouw van de oefeningen. Daarnaast heeft Kristof aandacht voor iedereen zijn eigen kunnen en creëert hij een goede sfeer tijdens de lessen.

– John

Akshara Yoga

Yoga in Sint-Job (Brecht)

 • Wekelijkse groepslessen op dinsdagavond in Sint Job
 • Voor elk niveau, starten wanneer je wil
 • Matjes, meditatiekussen en bankjes ter beschikking
 • Breng zelf een dekentje mee voor tijdens de relaxatie

Wil je graag meedoen, neem dan zeker contact op voor een proefles.

Tijdstip: elke dinsdag van 20.00u-21.30u.

Locatie: Turnzaal basisschool De Brug, Sint Job in ’t Goor (Brecht)
We gebruiken de ingang aan de Edith Cavelllaan

Tarieven

Heb je een andere vraag?

Laat hier je vraag achter en ik neem zo snel mogelijk met je contact op.

Ontdek mijn andere aanbod

individuele soundhealing

1:1 soundhealing

Zielenreis - energetische soudhealing en meditatie

Quantum Zielenreis

soundhealing met gong en klankschalen en drum in het bos

Klankreis in groep