Traditionele Hatha yoga en meditatie op elk niveau.

Jongleren tegen stress

 Jongleren tegen stress

 
Jongleren? Ja, jongleren, je weet wel, drie of meerdere balletjes in de lucht houden terwijl je er ook nog eens truckjes mee doet.
 
 
 
 
Je hebt het misschien al gelezen in mijn zeven tips tegen stress. En ja hoor, jongleren helpt ook tegen stress!
Wanneer je jongleert ben je volledig in jezelf gericht. Je bent in het hier en nu en je volledige aandacht gaat naar het jongleren. Al het andere rondom je verdwijnt en die focus werkt heel ontspannend.
 
Eigenlijk gebeurt er voor een groot deel hetzelfde als wanneer je wil gaan mediteren. De eerste stap naar meditatie is concentratie en in die concentratie kan je enorm veel rust vinden.
 
Jongleren heeft ook heel wat meer voordelen:
– vergroot je concentratievermogen
– verhoogt je doorzettingsvermogen
– maakt je doelbewuster
– geeft fysieke ontspanning
– het is gewoon super leuk
 
 
Het is dus perfect om je hoofd tussendoor even leeg te maken of tijdens een pauze op het werk. Je kan ook eindeloos veel truckjes blijven leren dus blijft het steeds opnieuw een uitdaging waarin alle voordelen weer terugkomen.
 
Je kan met tennisballen beginnen, maar dat zou ik niet aanraden, ze zijn te licht en als ze vallen botsen ze alle kanten uit. Geloof me, je gaat best wel eens een balletje moeten oprapen. Daarom begin je best met “beanbag” jongleerballen. Deze botsen niet en vallen dus ter plekke stil als ze vallen, het bespaard je een hoop geloop. Goede jongleerballen van hetzelfde type hebben ook steeds hetzelfde gewicht en afmetingen, dat is best belangrijk. Ik koop zelf mijn jongleerartikelen altijd bij circus expert. Je vind er zowel sets voor beginners als professionele jongleerballen.
 
Ik hoor graag je reactie en of het je gelukt is! Twijfel niet om me te contacteren als je vragen hebt.
 
Veel succes!