De rust van Tibetaanse klankschalen

door | 12 okt 23

Klankschalen, of Tibetaanse klankschalen worden al eeuwenlang gebruikt voor meditatie, genezing en ontspanning. Deze mysterieuze en prachtige muziekinstrumenten zijn ideaal om rust te brengen in onze drukke levens. Maar waarom klinken Tibetaanse klankschalen zo ontspannend? Ik vertel je in deze blogpost waarom ze zo kalmerend klinken.

Harmonische klanken van klankschalen

Het geheim van de ontspannende werking van Tibetaanse klankschalen ligt in de rijke en complexe harmonische tonen die ze creëren. De boventonen zijn zacht, klinken heel aangenaam, ze blijven heel lang nazinderen en ze creëren een diep gevoel van harmonie en rust. De klankresonantie van de schalen lijkt rechtstreeks contact te maken met ons innerlijke Zelf, waardoor spanning en stress van ons afglijden.

Trilling en resonantie

Het geluid van een klankschaal gaat verder dan alleen het horen van het geluid. Je kan ook de trillingen en resonantie in het lichaam voelen. Zeker wanneer de klankschalen op het lichaam worden geplaatst. Dit fysiek voelen heeft een heel ontspannend effect en helpt de geest tot rust te brengen. Het lijkt alsof de klankschalen onze lichaamscellen kalmeren en herstellen.

Meditatieve focus en stilte

Het bespelen en beluisteren van een klankschaal vraagt veel concentratie en vaardigheid. Dit proces brengt de speler maar vooral vooral de luisteraars in een meditatieve staat van zijn. De klankschaal werkt als een gids naar innerlijke rust en stilte, waardoor de geest kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.

Hoe worden de klankschalen gemaakt

Elke Tibetaanse klankschaal wordt met de hand gemaakt door echte vaklui. Het productieproces is een kunst op zich. De legering van metalen wordt met grote precisie gegoten. Daarna worden de schalen met de hand in vorm gehamerd en gestemd. Elke klankschaal is daardoor uniek in klank en in gevoel.

In een wereld vol stress, visuele prikkels en hectiek brengenTibetaanse klankschalen je in een mum van tijd in een oase van rust en ontspanning. Ze zijn ideaal voor je (klank)meditatie of als je gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Deze instrumenten helpen je de geest te kalmeren en in een diepe ontspanning te komen. Geef jezelf de kans om de helende harmonie van Tibetaanse klankschalen te ervaren en te genieten van de rust die ze brengen.

Andere posts

Soundhealing: Een reis van persoonlijke en spirituele groei

Soundhealing: Een reis van persoonlijke en spirituele groei

Welkom, in deze blogpost vertel ik je meer over wat sound healing eigenlijk is. Soundhealing is een energetische vorm van healing. Ik gebruik de kracht van klankenergie om je op je pad naar persoonlijke en spirituele groei te begeleiden, zowel in individuele sessies...

Wat zijn chakra’s

Wat zijn chakra’s

In deze blogpost leg ik je uit wat chakra’s zijn, waarvoor ze staan en hoe je de zeven belangrijkste chakra’s kan balanceren.