Traditionele Hatha yoga en meditatie op elk niveau.

aanbod

aanbod

Klassieke hatha yoga

Yoga betekent de vereniging van het zelf en de werkelijkheid van de zelf. Met andere woorden zelfrealisatie. Deze reis begint bij het individuele zelf, het terugkeren in en naar jezelf.

Hatha yoga is een van de oudste, originele stijlen en leunt heel dicht aan bij de oorspronkelijke Raja yoga, zoals samengevat in de “yoga sutras van Patanjali”

De klassieke hatha yoga die tijdens de lessen wordt gegeven is opgebouwd volgens de richtlijnen van Swami Sivananda. Het is een actieve vorm van yoga waarbij een goede balans tussen rust en oefening centraal staan.

Tijdens de lessen leer je ademhalingsoefeningen (pranayama) en houdingen (asana), met op het einde een relaxatie. De houdingen in hatha yoga zijn statisch en worden een tijdje aangehouden ter bevordering van het effect. Je gaat tot waar je zelf kan, zonder vergelijkingen of competitie. Want hatha yoga is toegankelijk voor iedereen. Een goede beoefening van yoga heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid, innerlijke rust en focus.

Meditatie

Meditatie wordt momenteel enkel online gegeven en is nog in volle voorbereiding. Binnenkort komt er meer info. Schrijf je zeker in op de nieuwsbrief als je als eerste op de hoogte wil zijn.